Tuotteet

Tankoparsa & pikkuparsa

Aspalim- ja Gijnlim -lajikkeet ovat viljellyistämme tankoparsoista väriltään tummanvihreitä toisin kuin myöhäisempi ja vaaleanvihreä Xenolim -lajike. Maultaan tämä vaalea parsa on hienovaraisempi ja miedompi kuin tummat parsa-lajikkeet. Moni sanoo maun muistuttavan pitkälti hernettä.

Pikkuparsat ovat hennompia tankoparsan alkuja ja miedon makunsa ansiosta täydellisiä lisukkeita niin salaattiin, dipattavaksi kuin suoraan suuhun.

Myyntipisteistämme saatavilla Tankoparsaa 250 g nippu ja Pikkuparsaa 150 g rasia.

Järvenkylä maatila - Parsa

Reseptejä

WhatsApp Image 2024 05 04 At 11.50.59

Parsakeitto

Parsakeitto500g vihreää parsaa1 sipuli1 valkosipulinkynsi50g voita3 dl vettä/kasvislientä1 dl kuivaa valkoviiniä1 rkl sitruunamehua2dl kuohukermaasuolaa, valkopippuria

WhatsApp Image 2024 05 04 At 11.50.59 (4)

Grillilautanen

Grillilautanen800g porsaan kassler-pihviäsuolaa, pippuria1 keskikokoinen kesäkurpitsa4 kesän uutta tomaattia1 nippu parsaayrttejä Ota grillattavat pihvit hyvissä

Parsapizza

Helppo parsapizza hapanjuureen

400gr vettä160gr juurta380gr puolikarkeita vehnäjauhoja125gr 00-jaohoja16gr suolaa (meri)20gr kylmää vettä15gr oliiviöljyäJuustokastike pizzan päälle:1prk ranskankermaa2rkl tuorejuustoa100gr

Raikas parsasalaatti

Parsasalaatti

Parsasalaatti2 nippua vihreää parsaa50 g siemensekoitusta1 jääsalaattimansikkaa, tomaattia, kurkkuaPäälle:ekstra virgin -oliiviöljyäsitruunamehuasormisuolaamustapippuria myllystäSitrusmajoneesia1 valkosipulinkynsi2 dl täysmajoneesia3

Grillattu Parsa reseptit Järvenkylä Maatila

Grillattu parsa

1 nippua Järvenkylän vihreä parsaa2 rkl oliiviöljyäripaus suolaa ja mustapippurianokare lipstikka-sitruunavoita