Resepti

  1. Etusivu
  2. /
  3. Resepti
  4. /
  5. Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Parsa Mansikka Vuohenjuustosalaatti reseptit Järvenkylä Maatila

2 nippua Järvenkylän vihreä parsa
400 g Järvenkylän mansikoita
100 g pehmeä vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa

KASTIKE

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
100 g mansikoita pieninä kuutioina

  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
  • Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä noin 2 cm puiseva pala pois. Kiehauta korkeareunaisessa paistinpannussa vettä, mausta se kevyesti suolalla ja keitä parsoja 2-3min. Jäähdytä kylmässä vedessä. Paloittele parsat tai leikkaa ne pitkittäin suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
  • Huuhtelee ja kuivaa mansikat ja puolita ne. Revi basilikan lehdet. Asettele ainekset lautasille ja lohko päälle vuohenjuusto.
  • Viimeistele kastikkeella ja tarjoile.