Resepti

  1. Etusivu
  2. /
  3. Resepti
  4. /
  5. Lempeän sitruunainen parsakeitto

Lempeän sitruunainen parsakeitto

Lempeän Sitruunainen Parsakeitto reseptit Järvenkylä Maatila

2 nippua (500 g) Järvenkylän vihreää parsaa
2 rkl voita
50 g salottisipulia hienonnettuna
1/2 dl tuoretta persiljaa
yhden sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl sokeria
mustapippuria
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk creme fraichea
2-3 tl sitruunamehua

PINNALLE

tuoretta persiljaa

  • Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori parsojen alaosa jos on tarvetta.
  • Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  • Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntelee pari min. (Ota muutama nuppuja koristeluun.)
  • Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
  • Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja creme fraiche.
  • Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
  • Koristelee annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.