2 nippua (500 g) Järvenkylän vihreää parsaa
2 rkl voita
50 g salottisipulia hienonnettuna
1/2 dl tuoretta persiljaa
yhden sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl sokeria
mustapippuria
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk creme fraichea
2-3 tl sitruunamehua
PINNALLE
tuoretta persiljaa
- Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori parsojen alaosa jos on tarvetta.
- Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
- Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntelee pari min. (Ota muutama nuppuja koristeluun.)
- Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
- Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja creme fraiche.
- Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
- Koristelee annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.