Ainekset
6 annosta
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl Valio voita
1 varsisellerin varsi
½ (pieni) kukkakaali
3 kevätsipulivartta
4 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 sitruunan kuori ja mehu
150 g pakastepinaattia tai tuoretta
1 dl herneitä
½ pussia (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
Viimeistelyyn
½ pussi (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
tuoretta basilikaa
Ohje
- Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
- Hienonna sellerinvarsi ja sipuli sekä pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
- Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
- Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lähes kypsään risottoon pinaatti, herneet, juustoraaste sekä crème fraîche. Anna kypsyä loppuun. Tarkista maku.
- Tarjoile heti ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.
https://www.valio.fi/reseptit/kesakasvisrisotto-eli-risotto-verde/