Resepti

  1. Etusivu
  2. /
  3. Resepti
  4. /
  5. Kesäkasvisrisotto eli risotto verde

Kesäkasvisrisotto eli risotto verde

Kesakasvisrisotto reseptit Järvenkylä Maatila

Ainekset

6 annosta
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl Valio voita
1 varsisellerin varsi
½ (pieni) kukkakaali
3 kevätsipulivartta
4 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 sitruunan kuori ja mehu
150 g pakastepinaattia tai tuoretta
1 dl herneitä
½ pussia (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
1 prk (150 g) Valio crème fraîchea

Viimeistelyyn

½ pussi (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
tuoretta basilikaa

Ohje

  • Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
  • Hienonna sellerinvarsi ja sipuli sekä pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  • Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
  • Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  • Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lähes kypsään risottoon pinaatti, herneet, juustoraaste sekä crème fraîche. Anna kypsyä loppuun. Tarkista maku.
  • Tarjoile heti ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.

https://www.valio.fi/reseptit/kesakasvisrisotto-eli-risotto-verde/