Ihastuttavan kesäinen Brita-kakku saa täytteekseen vaahdotettua kermaa ja makeita mansikoita. Tarjoa kakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Ainekset
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitojuomaa
MARENKI
2 valkuaista
1 ½ dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 dl kuorellisia mantelilastuja
VÄLIIN
400 g Järvenkylän mansikkaa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Ohje
- Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
- Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla kakkupohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
- Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Paloittele mansikat. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täytteet. Nosta toinen levy päälle.