12 kappaletta
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl piimää (maitoa tai jogurttia)
100 g voita sulatettuna
100 g valkosuklaata rouhittuna
125 g pensasmustikoita
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, piimä ja sulatettu voi. Sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella, älä vatkaa. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsen avulla ja kääntele suklaarouhe pensasmustikoiden kanssa taikinan joukkoon nuolijalla nostellen. Asettele pellille 12 italialaista leivosvuokaa (kartonkisia paksuja muffinivuokia) ja annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi eli n. 15-20 minuuttia.
HUOM: Jos käytät paperisia muffinivuokia, käytä niitä pari päällekkäin ja paista mieluiten metallisen muffinipellin sisällä kypsäksi, sillä ohuet paperiset vuoat eivät kestä paljoa painoa ja voivat pettää. Käyttämäni italialaiset leivosvuoat ovat huomattavasti tukevampaa tekoa ja kestävät sellaisenaan taikinan painon.
http://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/01/pensasmustikka-valkosuklaamuffinit.html